EMIS Matura Eksterna matura OŠ Kantona Sarajevo

Obavijest

12. juni 2014 13:32 by Mersida Karačić in Matura

Dragi učenici,

Ostalo je još pet dana do polaganja eksterne mature.
Znamo da su neki od vas trenutno na ekskurziji koju ste toliko priželjkivali, dobar dio vas se vratio sa ekskurzije i svakodnevno „prepričavate“ šta se dešavalo na ekskurziji, koji dan ste najbolje proveli i tako redom.
Međutim, znamo da se polako pripremate za polaganje eksterne mature, ponavljate gradivo, neki od vas zajedno sa drugovima iz odjeljenja, a dio vas se samostalno priprema. Još jednom vas podsjećamo da ne zakasnite na polaganje mature, da je potrebno da ponesete odgovarajuće olovke kojima ćete pisati testove i samo hrabro i bez straha!

Želimo vas takođe obavijestiti da će 19. juna u dnevnom listu “Oslobođenje” biti objavljen Prvi konkursni rok za upis učenika u prvi razred srednje škole, koji će biti otvoren do 03. jula 2014. godine, tako da ćete imati sasvim dovoljno vremena da preuzmete svu potrebnu dokumentaciju iz svoje osnovne škole i da predate svoje dokumente za upis u prvi razred srednje škole koju želite da upišete.
Drugi konkursni rok za upis učenika u prvi razred srednje škole će biti objavljen 09. jula i biće otvoren do 11. jula 2014. godine, tako da će učenici koji se ne budu upisali u odgovoarajuću srednju školu u prvom konkursnom roku, moći predati dokumente potrebne za upis u neku od srednjih škola u kojoj je ostalo slobodnih mjesta. 

Obavijest.pdf (190,94 kb)

Dodaj komentar